miercuri, 6 noiembrie 2013

Supa crema de dovleac

Notă: deşi este o legumă gustoasă şi foarte sănătoasă, mâncăm foarte puţin dovleac. Şi asta în ciuda faptului că dovleacul a adunat toată vara, în pulpa lui, căldură şi sănătate din soarele verii. 

  
Ingrediente:
- o ceapă
- doi cartofi mici
- 3/4 dovleac plăcintar 
- puțin ulei 
- sare și apă

Mod de preparare

Puneţi pe foc, într-o oală încăpătoare, ceapa tocată, împreună cu două-trei linguri de ulei şi puţină apă, pentru două-trei minute, ca să se înmoaie puţin ceapa. Cei doi cartofi şi dovleacul care sunt deja curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe se pun în oală, peste ceapă, împreună cu 1,5-2 litri de apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când legumele s-au înmuiat şi au fost gata. Puneţi sare şi pasaţi cu mixerul vertical până obţineţi o cremă fină.
La servire adăugaţi după gust verdeaţă şi pesmet.
Simplu şi gustos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu