luni, 18 noiembrie 2013

Morcovul si beneficiile sale asupra sanatatii

morcovi

Extraordinar de dulci si crocanti, morcovii sunt unul dintre deliciile 100% sanatoase ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Intr-adevar, aceste legume radacinoase beneficiaza de numerosi compusi, cum ar fi beta-caroten, vitamina A, minerale si antioxidanti in cantitati ample.

Cumparare si pastrare

Morcovi proaspeti sunt disponibili in piete in majoritatea sezoanelor.
Atunci cand cumperi uita-te sa alegi radacini dure, colorate intens si luminoase. Evitati radacinile moi, flasce, cu taieturi sau mucegai. Evita, de asemenea, radacini foarte mari, deoarece indica depasirea maturitatii.
Odata ajunsi acasa, spalatii bine in apa pentru a indeparta praful, solul, sau insecticid / fungicide. In general, morcovii se pastreaza intacti in frigider pentru 2-3 saptamani in campartimentul special de lugime.




UZ INTERN

Aceasta leguma este recomandata si diabeticilor, deoarece zaharul pe care il contine nu este nociv pentru organismul lor.

UZ EXTERN

Beneficiile sale multiple nu se opresc doar la consumul intern al morcovului. Intinereste tesuturile organismului si mentine supletea, iar asupra pielii are efecte de necrezut. Consumat regulat, morcovul nuanteaza pielea, oferind un aspect placut de bronz sanatos.
El este recomandat si persoanelor cu tenul gras, cu riduri, cu eczeme sau pielea crapata. Se foloseste ras, sub forma de suc sau in amestec cu alte alimente (miere, grau incoltit, iaurt, etc).

Tratamente:

Tulburări digestive: Mestecatul morcovilor creste productia de salivǎ și accelerează procesul digestiv iar ȋn același timp furnizeazǎ enzimele, vitaminele și mineralele necesare. Ingerarea ȋn mod regulat de  morcovi previne ulcerul gastric dar și alte tulburǎri digestive. Sucul de morcovi este un tratament natural și eficient pentru boli precum: colici intestinale, colită, apendicită, ulcer peptic, indigestie.

Constipație: Sucul de morcovi amestecat cu sucul de spanac și putinǎ zeamǎ de lamaie este un tratament eficient pentru constipație. 

Diaree: Supa de morcovi este un tratament eficient și natural pentru diaree. Aceasta ajutǎ la reconstruirea cantitații de sodiu, potasiu, calciu, sulf, magneziu pierdutǎ. De asemenea, aceasta oprește dezvoltarea bacteriilor dăunătoare și previne vǎrsǎturile.

Paraziții intestinali: Consumați ȋn fiecare zi o ceașcǎ de morcov ras pe stomacul gol, pentru cȃteva zile.

Alte beneficii:
Morcovii ajuta la funcționarea normalǎ a colonului 
Sucul proaspǎt de morcovi dizolvǎ chisturile, beți cel puțin 2 pahare pe zi.  
Sucul de morcovi sau de salatǎ este, de asemenea, un remediu pentru durerea la urinare sau pentru problemele menstruale
Morcovul ajutǎ la detoxifierea ficatului

Precauții
Frunzele de  morcov  pot provoca o reacție alergică cunoscută sub numele de dermatita de contact, ȋn timp ce semințele de morcov nu trebuie administrate femeilor ȋnsǎrcinate deoarece existǎ riscul de avort spontan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu