joi, 7 noiembrie 2013

Cafeaua si beneficiile sale


Beneficiile cafelei asupra organismului au fost mult dezbatute si documentate pana acum. S-a ajuns la concluzia ca antioxidantii, găsiti în boabele de cafea, si cofeina ne ajuta sa ne concentram mai bine, imbunatatesc functionarea organelor si previn anumite boli.


Pe langa faptul ca multa lume asociaza consumul de cafea cu cateva minute de relaxare, socializare sau revigorare, cafeaua are multe efecte benefice asupra sanatatii. Indiferent daca sunteti fani ai cafelei macinate si prajite sau a cafelei instant, beneficiile cafelei sunt practic aceleasi, indiferent in ce forma alegeti sa o consumati.

Evident, fiind un stimulent, cafeaua trebuie consumata cu masura, iar consumul moderat este reprezentat de 3 pana la 5 cani in fiecare zi. Un astfel de consum echilibrat are beneficii asupra sanatatii fizice si mentale, printre care: reducerea senzatiei de oboseala, imbunatatirea memoriei de scurta durata si cresterea performantei intelectuale.

Mentine o greutate corporala echilibrata
Consumarea unei cafele dupa masa este mai mult decat un obicei relaxant. Atunci cand bei cafea dupa masa, organismul digera mult mai usor alimentele pe care le-ai consumat. Cofeina stimuleaza activitatea stomacului si creste rata metabolica.
Este insa recomandat sa bei doar o ceasca de cafea si sa ai grija la alimentele pe care le consumi.

Stimuleaza fertilitatea la barbati
Cofeina are un efect pozitiv asupra calitatii spermei si mareste semnificativ sansele de a avea copii. Un studiu recent realizat la Universitatea din Sao Paolo a evidentiat faptul ca barbatii care consumau cafea in mod regulat aveau o rata mai crescuta de fertilitata fata de cei care nu consumau cafea.
Asadar, daca iti doresti un copil, arata-i iubitului tau beneficiile consumului de cafea. Cantitatea zilnica recomandata este de 1- 3 cesti pe zi.

Reduce riscul de cancer de piele
Expunerea moderata la razele solare si folosirea de cremele cu factor de protectie solara sunt principalele masuri pe care le poti adopta pentru a preveni cancerul de piele. Si cafeaua este insa un factor care poate tine departe aceasta afectiune cumplita.

Un studiu recent arata ca femeile care consuma pana la trei cesti de cafea pe zi au risc scazut de cancer de piele. Substantele active din cafea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si protejeaza pielea.



Reteta anticelulitica

Toate cremele anticelulitice au un ingredient comun: cafeaua.
Iata cum iti poti prepara singura un tratament anticelulitic, pe baza de zat de cafea:

1. Proprietatile zatului sunt mult mai eficiente daca este caldut.
2. Intinde un ziar pe gresia din baie.
3. Amesteca un sfert de ceasca de zat proaspat ramas de la cafea cu o lingura de ulei de masline. Pozitioneaza-te pe bucata de ziar si intinde compozitia pe zonele afectate de celulita. Nu te ingrijora daca o buna parte din compozitie sfarseste pe bucata de ziar; pe piele ramane suficienta cat sa-si faca efectul.
4. Impacheteaza acele zone intr-o folie din plastic si ramai asa cateva minute.
5. Indeparteaza folia din plastic si ramasitele zatului. Fa un dus cu apa calduta.
6. Tratamentul da rezultate bune daca este repetat de doua ori pe saptamana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu