marți, 26 noiembrie 2013

Aromaterapia : Starea ta de bine

aromaterapie

În aromaterapie se folosesc frecvent 40 de uleiuri esenţiale, iar acestea au peste 80 de proprietăţi terapeutice.
 

Pentru multe secole, uleiurile esenţiale au constituit un remediu pentru epidemii, boli şi anumite afecţiuni. India a fost una dintre puţinele ţări în care această tradiţie nu s-a pierdut. Avurveda fiind una dintre cele mai vechi practici medicale din lume.

Aromaterapia funcţionează ca un fel de punte între vechi şi actual, multe dintre industriile din prezent folosesc diferite uleiuri pentru a crea produse care sunt folosite la vindecarea unui număr mare de afecţiuni. Aromaterapia este utilizată în prezent în spitale, clinici şi în case peste tot în lume.

Termenul de aromaterapie şi principiile ei de bază au fost introduse de renumitul chimist Rene Maurice Gattefosse (la inceputul secolului XX). În timp ce lucra la elaborarea unei noi note de parfum, Gattefosse a suferit o arsură la mînă şi a turnat peste rană cel mai la îndemană lichid - un recipient cu ulei de lavandă. A observat cu uimire că s-a redus rapid intensitatea durerii, iar vindecarea s-a făcut fără să rămană cicatrice. Gattefosse a ajuns astfel la concluzia că uleiurile esenţiale sunt utile nu numai în parfumerie ci şi ca agenţi de vindecare, şi s-a referit la noul domeniu cu termenul de "aromaterapie".


Aromaterapia la locul de munca


Stiai ca un birou curat, care miroase a vanilie, scortisoara sau lavanda, ii va ajuta pe angajatii tai sa fie mult mai eficienti, spun specialistii. Desigur, aromele trebuie sa fie naturale, nu chimice, tocmai de aceea trebuie sa fii atent si la produsele de curatenie pe care le folosesti.

 

Arome in functie de starea ta


Uleiurile esentiale pot fi folosite cu succes in tratarea problemelor emotionale. Iata care sunt acestea si afectiunile in care pot fi folosite.

Furie: pergamuta, iasomie, neroli, portocala, patchouli, musetel, trandafir, vetiver, ylang ylang.

Anxietate: cedru, pergamuta, tamaie, lavanda, mandarina, neroli, patchouli, musetel, trandafir, lemn de santal, vetiver.

Incredere: dafin, pergamuta, chiparos, grepfrut, iasomie, portocala, rozmarin.

Depresie :pergamuta, tamaie, geranium, grepfruit, iasomie, lavanda, lamaie, mandarina, neroli, portocala, musetel, trandafir, lemn de santal, ylang ylang.

Oboseala, epuizare: busuioc, pergamuta, piper negru, chiparos, tamaie, ghimbir, grepfrut, iasomie, lamaie, patchouli, menta, rozmarin, lemn de santal, vetiver.

Frica: pergamuta, cedar, tamaie, grepfruit, iasomie, lamaie, neroli, portocala, musetel, lemn de santal, vetiver.

Suparare: chiparos, tamaie, neroli, trandafir, lemn de santal, vetiver.

Nesiguranta: pergamuta, cedar, tamaie, iasomie, lemn santal, vetiver.
 
Nervozitate: lavanda, mandarina, neroli, musetel, lemn de santal.

Singuratate: pergamuta, tamaie, musetel, trandafir.

Memorie si concentrare: busuioc, piper negru, chiparos, isop, lamaie, menta, rozmarin.

Atacuri de panica: tamaie, lavanda, neroli, trandafir.

Stres: pergamuta, tamaie, geranium, grepfrut, iasomie, lavanda, mandarina, neroli, patchouli, musetel, trandafir, lemn de santal, vetiver, ylang ylang.

Uleiurile esentiale pot fi utilizate astfel: frectie, inhalare, vaporizare, bai aromatice, bai la picioare, comprese, masaje si ingrijirea pielii. Uleiul esential are o actiune imediata si foarte benefica datorita concentratiei mare pe care o are.



Nu le folosi nediluate!

Fiind foarte concentrate, aceste uleiuri pot deveni periculoase daca nu sunt folosite cu atentie. Utilizand uleiurile esentiale cu atentie ca si pe medicamente si urmand sfaturile din prospect, poti profita de beneficiile aromaterapiei in siguranta. Uleiurile esentiale nu pot fi folosite nediluate deoarece sunt foarte concentrate.

De aceea este ideal sa amesteci uleiurile esentiale cu alte uleiuri de baza (vegetale) care sunt distilate din diferite plante, copaci, radacini sau seminte: uleiul de sambure de caisa, uleiul de avocado, uleiul de morcov, uleiul de migdala dulce, uleiul de samburi de struguri, uleiul de aluna, uleiul de jojoba, uleiul de masline, uleiul de trandafir.


Ca si recomandare din partea noastra vine Olio Del Re
Amestec deosebit din uleiuri și esențe de plante orientale ce reactivează și stimulează căile respiratorii si regleaza somnul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu