miercuri, 6 noiembrie 2013

Feromonii: Atingerea subtila

Feromonii joaca un rol deosebit de important atat in lumea animala cat si in cea a oamenilor. Ei sunt secretati pentru a atrage sexul opus in scopul imperecherii. Cantitatea de feromoni emanata de om difera de la o persoana la alta. Cei care au mai mult succes la atargerea sexului opus emana o cantitate mai mare de feromoni.
Mai simplu spus, sunt mirosuri pe care creierul le percepe in mod inconstient si care afecteaza comportamentul celorlalti fata de noi si al nostru fata de ceilalti.

Parfum de femeie 
Legendele orientale descriu felul in care isi alegeau sultanii cadanele: in afara de aspectul fizic, conta foarte mult mirosul. Fetele erau puse sa alerge ca sa transpire, dupa care suveranul le lua de sotii pe cele ale caror mirosuri i se pareau agreabile. Substantele mirositoare emanate de femei si care ii atrag pe barbati se numesc copuline. Ele sunt un amestec de acizi vaginali, secretati cu maxima intensitate in perioada ovulatiei. La randul lor, femeile reactioneaza la mirosul feromonilor masculini (androstenone), externati in special prin urina si transpiratie.


Feromonii nu au nici un miros deci pot fi usor integrati intr-un parfum cu diferite mirosuri. Din pacate, nu exista o industrie larga a parfumurilor cu feromoni, chiar daca ar folosi un parfum cu feromoni care sa aiba acelasi miros cu parfumul sau preferat (Calvin Klein sau Dolce and Gabbana).
Exista totusi o paleta larga de parfumuri din care putem alege. Pe langa aceste parfumuri, feromonii au fost inclusi si in uleiuri si geluri pentru masaj.
Fiecaruia ii place sa fie admirat si atragator, de aceea chiar daca esti casatorit, logodit sau angrenat intr-o relatie de lunga durata poti sa iesi pe strada dotat cu aceasta arma secreta, iar toate persoanele de sex opus te va admira, respecta si adora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu