miercuri, 6 noiembrie 2013

Curry - Soldatul natural care lupta mereu impotriva cancerului

Persoanele care consumă zilnic o cantitate mică de curry prezintă probabilități mai mici de a se îmbolnăvi de diabet si cancer. Și aceasta chiar dacă, prin stilul de viață și moștenirea genetică, se confruntă cu riscuri crescute de a dezvolta aceste maladii. Acestea sunt concluziile unei studiu recent, realizat în Thailanda.
Cine este direct resposabil de sanatatea oferita de acest condiment?
Simplu ! Amestecul de seminte macinate, din componenta sa.
Mai departe va vom explica si cum si de ce este acest condiment benefic pentru fiecare din noi:

Controlul zaharului din sange
In acest caz Turmericul este ingredientul cheie din pudra de Curry, ce poate reduce riscul de Diabet Zaharat.
Un studiu publicat in luna Mai a anului 2011, in revista de specialitate  "Food and Chemical Toxicology", a descoperit faptul ca un compus activ al Turmericului - Curcumina, elimina particulele de zahar din sange si imbunatateste sensibilitatea la insulina pentru persoanele cu o dieta bazata pe multe grasimi.
Cercetatorii au observat de asemenea, faptul ca, Crcumina are un efect similar si in cazul pacientilor bolnavi de Diabet Zaharat, si are si un efect anti-inflamator pentru organismul afectat de aceasta boala.
 
Beneficii Anti-Cancerigene
Pudra de Curry consumata in mod regulat in dieta dumneavoastra poate aduce beneficii si anti cancerigene. Curcumina are de asemenea capacitatea de a opri cancerul inca din primele sale faze, si fara a provoca daune ADN-ului uman.

Controlul Colesterolului
Potrivit unui studiu aparut tot in anul 2011, Schinduf-ul este un bun ajutant in controlul si prevenirea colesterolului. Acest condiment reduce, de asemenea, pana la 22% din nivelul de lipide acumulat in ficat.
Detoxifiere
Pudra de Curry care contine Coriandru, ajuta la eliminarea din corp a toxinelor si a metalelor grele asimilate de organism cum ar fi spre exemplu plumbul si mercurul. Cercetatorii au remarcat faptul coriandru protejate împotriva stresului oxidativde la expunerea la plumbși ei au solicitat mai multe studii de top pentru a identifica componenta activă ce esteresponsabil pentru beneficiile observate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu