miercuri, 6 noiembrie 2013

Resveratrolul, sursa naturala Anti-Imbatranire !

Resveratrolul este un compus antioxidant care a captat atentia specialistilor inca din anii 1990.
Cercetatorii au descoperit atunci ca acest compus este existent in mai multe produse cu baza naturala, pe care le consumam in viata de zi cu zi.
Atentia lor a fost indreptata catre vinul rosu, datorita existentei Resveratrolului in boabele de strugure rosu si pentru proprietatile sale anti-îmbătrânire si l-au verificat dacă s-ar putea prelungi într-adevăr viața cu ajutorul lui.
Bun pentru corp si pentru mintevinul roșu are multiplebeneficii pentru sanatateinclusiv reducerea riscului deboli de inima si AlzheimerConsumul de vin rosu este recomandat pentru o sănătate bunăo piele sanatoasași chiar unele beneficii asupra organelor genitaleDarcum funcționeazăCeea ce dă vinului roșu beneficiile sale anti-îmbătrânire și il face atât de important pentru aîmbătrâni frumos?
Și, în timp ce beneficiile sale anti-imbatranire au fost demonstrate la soareci si rozatoareun studiu recent susține că aceleasi beneficii sunt valabile si pentru oameni.

Aceste rezultate au captat atentia oricui este interesat un trai mai bun si de reducerea riscului aparitiei unorvarietati de boli asociate cu inaintarea in varsta  resveratrolul a suprimat producerea de radicali liberi in corp.
Radicalii liberi sunt molecule instabile care eliberează substanțe inflamatorii in sangeRidurileîmbătrânireaaccelerată și condițiile, inclusiv Alzheimer si bolile de inima sunt legate de radicalii liberi și de degenerare a celulelor. De asemenea, Resveratrolul lupta impotriva radicalilor liberi care inflamează vasele de sange si inhibainsulina, care cresc rezistenta la insulina si riscul de diabet zaharat.
  
Surse alimentare de resveratrol sunt:
Vinul roșu și strugurii - cea mai comuna sursa de resveratrol30 de grame de vin rosu ar putea avea până la1.000 de micrograme de resveratrol.

Ciocolata neagra - Dovada că ciocolata poate fi buna pentru sanatatea taciocolata neagra este a doua sursaprincipala de resveratroldupă vinul roșu.

Afinele - Un adevărat super-aliment, afinele sunt pline de antioxidanti si resveratrol .Studiile arata ca afinelesporesc funcția cognitivă și reduc riscului de Alzheimer.

Acestea fiind spuse, resveratrolul persistăpentru beneficiile sale anti-îmbătrânire șcapacitatea sa de a preveniboli comune, cum ar fi diabetul si bolile de inima.

Și având în vedere că acestea din urmă reprezintă 30din totalul deceselor din intreaga lumeacest articol este doar o mostra de prezentare pentru totalul beneficiilor pe care Resveratrolul le poate avea asupra noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu