miercuri, 26 februarie 2014

Frittata mentolata cu brocoli si somon !


frittata-mentolata-cu-brocoli-si-somon 
 
O frittata este o omleta consistenta a carei origine este disputata de italieni si spanioli deopotriva.

O frittata gatita corect este nemaipomenit de gustoasa si are o multime de variatiuni, in functie de sezon si de preferintele personale.

Spre deosebire de omleta, unde toate ingredientele se amesteca de la inceput in acelasi bol, frittata se gateste "in straturi" si se intoarce ca o clatita pentru a se gati pe ambele parti.



De asemenea, exista doua moduri de preparare diferite: unii o gatesc exclusiv pe aragaz, altii o pornesc pe aragaz si o continua in cuptor.

Copiilor este recomandat sa le oferim o alimentatie sanatoasa bogata in vitamine pe care trebuie sa le ia din fructe si legume.

 


Va prezentam o reteta pe baza de legume la cuptor, impreuna cu carne de peste, mai exact, somon (carne bogata in minerale si vitamine esentiale organismului nostru) !!

Legumele gătite la cuptor își păstrează vitaminele și mineralele din ele, dar și aroma.

Este o reteta simpla, iar aromele pot fi schimbate, dupa gustul dumneavoastra, insa tehnica de preparare este totdeauna aceiasi !

Ingrediente:


  • 500 grame cartofi
  • 1 capatana mai mica de brocoli ( taiata)
  • 1 pachet de file de somon ( afumat sau nu, dupa cum doriti)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 3-4 frunzulite de menta proaspata, taiata marunt
  • 8 oua (preferabil de gaina)
  • sare
  • piper

Preparare:


Intr-o oala, fierbeti cartofii (curatati si taiati cubulete) timp de 12 minute cu putina sare, iar la final adaugati bucatile de brocoli, si mai lasati oala pe foc inca 4, minute pana legumele s-au inmuiat.

Pregatiti o tigaie de prajit (aveti grija sa nu aiba manerul din plastic, pentru ca urmeaza sa transferam totul la cuptor mai tarziu, si nu vrem sa avem parte de accidente neplacute).

In tigaie vom pune uleiul de masline, unde initial vom adauga legumele inmuiate, si le vom cali putin.

Intr-un bol, se sparg cele 8 oua impreuna cu putina sare si piper, dupa care se bat foarte bine ca pentru omleta. In ele mai incorporam si frunzulitele de menta taiate foarte fin.

 

Compozitia oualelor se toarna apoi peste legumele calite din tigaie, iar de-asupra asezam feliile de somon.

 

Se lasa la prajit toata aceasta nebunie culinara timp de 6 minute, far a amesteca, pana cand vedeti ca oul se prinde de margini, dupa care se transfera in cuptorul incins, la 180 de grade, timp de 10-15 minute (pana cand vedeti ca totul se leaga si capata o culoare crocant-maronie).

 

Se serveste langa o salata racoritoare de vara, sau mai simplu, langa un pahar de suc natural.

Pofta Buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu