luni, 3 februarie 2014

Avocado - Minunea Exotica!

avocado 
 
Stiati ca avocado a fost numit cel mai perfect aliment din lume, din cauza numarului mare de beneficii aduse organismului uman?

Acesta a primit aceasta distinctie deoarece mulți nutriționiști susțin că conține nu doar tot ceea ce o persoană are nevoie pentru a supraviețui - dar a fost de asemenea descoperit faptul ca, avocado contribui la prevenirea și controlul unor boli grave precum Alzheimer, cancerul, boli de inima, diabet si alte afectiuni ale sanatatii.


Avocado, care mai este numit si "Para Crocodilului", este un fruct cu un continut ridicat de fibre si sodiualiment care oferă aproape 20 de substanțe nutritive esențiale corpului, fiind bogat în mononesaturati sănătosi și grăsimi polinesaturate (cum ar fi acizii grasi omega-3)​​, vitaminele precum A, C, D, E, K și vitamine B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, biotina, vitamina B6, vitamina B-12 si acid folic) - precum și de potasiu.


Alimente bogate in mod natural in acizi grasi omega-3 , cum este si avocado, sunt recunoscute ca fiind secretul pentru o inima sanatoasa, un creier de geniu și ochi de vultur.



10 beneficii ale consumului de Avocado !


1.Mentine inima sanatoasa !


Avocado contine vitamina B6 si acid folic, care ajuta la reglarea nivelului de homocisteina.
Nivel ridicat de homocisteina este asociat cu un risc crescut de boli de inima. Avocado contine, de asemenea, vitamina E, glutation, si grasimi mononesaturate, care ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase.

2.Nivelul scazut al colesterolului in sange !


Avocado este bogat într-un compus numit beta-sitosterol, care a fost dovedit a fi eficace în scăderea nivelului de colesterol din sânge.

 

3. Controlul tensiunii arteriale !


Fructele de avocado sunt, de asemenea, o mare sursă de potasiu, care ajută la controlul nivelului tensiunii arteriale.

4.Proprietati anti-inflamatoare !


Compusii fitonutrienti găsiti în avocado, cum ar fi polifenolul și flavonoidul, au dovedit a avea proprietăți anti-inflamatorii, reducând astfel riscul de afecțiuni inflamatorii și degenerative.

5.Mentine sanatatea ochilor !


Avocado este o excelenta sursa de luteina carotenoida, care este cunoscuta pentru a ajuta la protejarea vederii impotriva factorilor legati de varsta, degenerescenta maculara si cataracta.

 

6.Previne malformatiile congenitale !


Avocado este un fruct bogat in acid folic, o vitamina B. O cana de avocado ofera aproximativ 23% din valoarea zilnica recomandata de acid folic.

Cantitatea mare de acid folic din avocado este esențială în prevenirea malformatii congenitale, cum ar fi defect de tub neural și defectele congenitale ale formarii coloanei vertebrale.

 


7.Reduce riscul aparitiei accidentelor vasculare si cerebrale !


Nivelul ridicat de acid folic din avocado protejeaza impotriva accidentelor vasculare si celor cerebrale.
Un studiu a arătat că persoanele care au tinut o dieta  bogata in alimente ce contin acid folic, au avut parte de un risc mai mic de accident vasculare si cerebrale, decat cei care nu au tinut o astfel de dieta.


8.Protector impotriva tuturor tipurilor de Cancer !


Multe studii au arătat că avocado poate inhiba dezvoltarea cancerului de prostată.
Acidul oleic din avocado este, de asemenea, eficient în prevenirea cancerului de sân.

9.Proprietati anti-imbatranire !


Fiind bogat in antioxidanti, avocado este benefic în prevenirea simptomelor de imbatranire.
Glutathoina din avocado mai stimulează sistemul imunitar, incetineste procesul de imbatranire, și încurajează un sistem nervos sănătos.

 


10. Ingrijirea pielii !


Uleiul de avocado este adăugat în multe produse cosmetice datorită capacității sale de a hrani pielea si de a face-o stralucitoare.

De asemenea, ajuta in tratarea psoriazisului, o boala de piele care provoaca roseata pielii și iritații.

 

Avocado si scaparea de kilogramele in plus


Multi oameni ar fi suprinsi de faptul ca un fruct bogat in uleiuri si calorii, ar fi de fapt benefic pentru mentinerea unei siluete de invidiat, si pentru pierderea in greutate.

Cu toate acestea, cercetările au arătat că acizii grași mononesaturați sunt sunt de fapt benefici, si canalizeazaintreaga energie pentru o ardere a grasimii intr-un mod mai lent, decat pentru stocarea sa.

 

Acest proces de ardere lenta a grasimii, si care ofera senzatia de saturatie si satietate, este benefic organismului, deoarece il incurajeaza sa scape de kilogramele nedorite.


Există multe substanțe nutritive mult mai benefice în avocado, dar sper că aceste  beneficii prezentate sunt mai mult decât un motiv suficient ca sa va uitati mai atent la unul dintre cele mai sanatoase alimente - Avocado- data viitoare cand sunteti la cumpărături.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu