vineri, 31 ianuarie 2014

Râsul - starea ta de bine !

rasul 
 
Daca privim acest aspect din punct de vedere medical, putem spune ca râsul si buna dispozitie fac parte din aria "bolilor contagioase".

Sunetul de râs in hohote este mult mai contagios decat orice tuse sau stranut.

Hohotele de râs declanseaza, de asemenea, schimbări fizice sanatoase in organism.

Umorul și râsetele întăresc sistemul imunitar, cresc energia, diminua durere, și a vă protejeaza de efectele daunatoare ale stresului.

Cel mai bun din toate, acest medicament neprețuit este distractiv, gratuit, și ușor de utilizat !


 

Ce este Râsul?


Râs este o reacție involuntară a unor stimuli externi sau interni. Hohotele de râs pot provin din activități precum gadilatul sau din povestiri amuzante sau gânduri.

Cel mai frecvent, aceasta este considerată o expresie vizuală a unui număr de stări emoționale pozitive, cum ar fi bucurie, veselie, fericire, usurare, etc.

În unele ocazii, acesta poate fi cauzat de stări emoționale contrare, cum ar fi jena, scuze, sau confuzia ("râsete nervoase") sau râs de curtoazie (fortat).

 

Imparte buna dispozitie cu cei din jur !


Râsul in grup este una dintre cele mai eficiente instrumente pentru menținerea relațiilor, proaspete și incitante.

Toate impartirile emoționale construiesc legături puternice și de durată relației cu cei dinjurul dumneavoastra. Dar schimbul de râs buna dispozitie adaugă, de asemenea, bucurie, vitalitatea, și de rezistență acesteia.

Umorul este o modalitate puternică și eficientă de a vindeca resentimentele, neintelegeri și durere. De asemenea, acesta uneste oamenii in perioade dificile.


 

Adauga un strop de umor si in activitatile tale zilnice, astfel vei putea fi mai:

  • spontan (a) : Umorul te deconecteaza de la problemele zilnice
  • deschis (a) catre cei din jur : rasul te ajuta sa creezi relatii cu cei din jurul tau, si sa te integrezi mai usor in colective.

Cateva modalitati de a incepe sa te simti bine !

  • Zâmbetul - acesta este inceputul rasului. O persoana care zambeste, este mai usor de placut de catre cei din jur, si este capabila sa schimbe atitudinea intregului grup.
  • Apreciaza lucrurile simple : Acest lucru te va face sa fii mai pozitiv, sa iti creezi o multumire de sine si sa incepi sa ii accepti mai usor pe cei din jurul tau, asa cum sunt, cu bune si rele
  • Petrece-ti timpul cu oameni de calitate: Stai cat mai mult langa oameni care te fac sa te simti bine si te ajuta indiferent de situatie. Acest lucru te va ajuta sa treci de greutatile zilnice mult mai usor.
  • "Planteaza o samanta" de umor in conversatiile tale: acest lucru ii va ajuta pe cei din jurul tau sa te vada "cu alti ochi"

 

O caracteristica esentiala de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne simtim bine este aceea ca niciodata nu trebuie sa luam viata in serios.

Daca incepem sa privim serios viata, atunci aceasta ne va duce la depresie, dezamagire sau chiar moarte - iar asta nu e distractiv!


Râsul la copii


Copii incep sa rada abea la varsta de 4 luni, insa puteti sa ii luati ca un exemplu in toate activitatile zilnice.

Ei transforma toti factorii negativi dinjur intr-un lucru bun.

Atunci cand acestia simt confuzie sau frica,  le transforma intr-un joc, astfel oferindu-le un sentiment de control si o oportunitate de exprimare fata de noi solutii.

 

Interactiunea cu alte persoane într-un mod jucăuș vă ajută să păstrati si dumneavoastra această capacitate creatoare.

Umorul va face sa vedeti lumea dintr-o perspectivă mult mai relaxata, pozitiva, creativa, plin de bucurie, și echilibrata.


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu