marți, 18 februarie 2014

Sanatate fara limite: Ceapa !

sanatate-fara-limite-ceapa 
 
 
Oamenii cunosc beneficiile acestei legume de mii de ani, insa abea recent, oamenii de stiinta au inceput sa faca cercetari in domeniul sanatatii despre minunatele sale proprietati pozitive.

Numeroase studii au demonstrat faptul ca ceapa poseda intr-adevar o multime de compusi acivi, benefici pentru diferite afectiuni ale omenirii.

Beneficii :


Ceapa este o sursa foarte bogata de vitaminele C, B6, biotina, crom, calciu si fibre dietetice. In plus, acest aliment contine cantitati mari de acid folic și vitaminele B1 și K.

La fel ca si usturoiul, ceapa contine enzime !

Enzime ce sunt emanate atunci cand aceasta leguma este taiata sau zdrobita, si astfel se produce lacrimarea ochilor.

Aceasta leguma contine si o cantitate foarte mare de sulf, lucru benefic pentru ficat. Sulful din alimente se amesteca cel mai bine cu proteinele, si impreuna stimuland circulatia aminoacizilor catre creier și sistemul nervos.


Detoxifierea organismului cu ceapa


Dupa cum spuneam mai sus, ceapa are un continut ridicat de aminoacizi, acesti aminoacizi sunt in special compusi din metionina și cistina, benefici in detoxifierea organismului.

Mai exact, acesti compusi sunt capabili sa identifice particulele de mercur si plumb din organism, si sa ii elimine definitiv.


Vitamina C din ceapa, este capabila de asemenea sa identifice particulele de plumb, arsenic si acdmiu din corp, si sa le elimine.



8 beneficii (nestiute pana acum ) ale cepei asupra organismului


1. Fitovitaminele din ceapa sunt benefice pentru imunitatea corpului

2.Ceapa are un continut mic de crom, compus chimic ce ajuta la reglarea zaharinei din sange.

3.De secole, Ceapa a fost utilizata pentru a reduce inflamatiile si pentru a vindeca diferite infectii.

4.Ceapa cruda incurajeaza organismul sa produca colesterolul bun (HDL), mentinand inima sanatoasa.

5.Un compus puternic din ceapa, numit quercetina, este bine cunoscut ca fiind un soldat loial in lupta impotriva cancerului.

6. Ati fost intepat de o albina? Nimic mai simplu, turnati putin suc de ceapa in jurul intepaturii, astfel umflatura se va reduce, si va disparea senzatia de arsura lasata de acul albinei.

7.Ceapa curata radicalii liberi din organism, astfel reducand riscul aparitiei ulcerului gastric.

8. Ceapa verde are un continut ridicat de vitamina A.

 

Ceapa este de asemenea un antibacterian foarte puternic, protejand corpul de multi agenti patogeni precum E Coli sau Salmonela.


Dupa cum ati observat, nu este nevoie de consumarea Cepei in cantitati mari pentru a putea beneficia de actiunile sale pozitive, ci doar includerea ei in mancarurile zilnice este de ajuns !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu