luni, 10 februarie 2014

Prajiturici sublime : Macarons !

macarons 
 
 
Un Macaron este o prajiturica cu baza de bezea, ce nu contine gluten, si este fabricata doar din produse naturale.

Deși Macaron este în principal un produs de cofetărie francez, au existat multe dezbateri cu privire la originile sale.

Larousse Gastronomique spune ca macaron ar fi fost creat în 791 într-o mănăstire lângă Cormery.
Unii au urmarit insa debutul francez, mai exact Caterina de Medici care a adus acest desert cu ea în 1533 la căsătoria Henric al II-lea al Franței.

Cert este ca acest desert a fost creat cu sute de ani in urma, originile sale fiind in Europa, fiind pastrat si cunoscut ca un deliciu fin, si reusind sa reziste in gastronomia nternationala, pana in zilele noastre.

"Numele Macaron'' este derivat din cuvântul italian Maccherone sau Maccarone.


Macarons in lume !


Macaron este cunoscut sub numele de prajiturica cea mai dorita din Franța, mai ales în Paris.
Macaron este o prajiturica la modă , si preferata atat de adulti cat si de copii.
Mulți folosesc acest desert ca si cadou pentru diferite ocazii.

Aroma Macarons, este raspandita peste tot in lume (spre exemplu, pe data de 20 Martie, este sarbatorita ziua internationala "Macarons") acest produs devenind mai popular pe zi ce trece.

Reteta Macarons


Iata cum puteti avea parte si dumneavoastra de acest desert special, chiar la dumneavoastra acasa !

Ingrediente:

- 225g zahar pudra
- 20g cacao
- 125g pudra migdale sau alune de padure
- 100g albus (cca 3 oua)
- 25g zahar tos
 
 
Crema :
 
- 100g ciocolata amaruie
- 140ml frisca lichida
- 20g unt
 
Daca nu agasiti pudra de migdale, le puteti macina chiar voi, in casa (daca aveti o masina de macinat cafeaua, cu atat mai bine)
 
 
Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt.
 
Se pun zaharul pudra, cacaoa si pudra de migdale in robotul de bucatarie ( pentru macinare si amestecare) si se macina pana rezulta o pudra fina.
 
 
Se bat albusurile pana se intaresc, apoi se adauga zaharul tos si se mai amesteca pana acesta se topeste. Se pun peste ingredientele uscate (cele macinate in robotul de bucatarie) si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.

Puneti crema rezultata intr-un poche,dupa care se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 cm sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.


Se loveste un pic tava de masa ca sa iasa aerul si se lasa cel putin 15 minute sa se usuce.

Acest timp este foarte important fiindca ajuta macaronii sa capete o crusta la copt si sa nu se crape.

Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor.

Se lasa la racit pe hartie.


Crema:


Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul.
Se lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.

Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.

Pofta Buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu