joi, 5 decembrie 2013

Tarta cu portocale

tarta-cu-portocale

Chiar daca vremea ne mai da de furca, este cazul sa inauguram sezonul aromelor!

Incepem cu o recomandare delicioasa.

Aceasta tarta cu portocale,iti va satisface pofta de dulce si nevoia de o reteta noua. Iti garantam ca vei avea parte de aprecierea familiei si, nu in ultimul rand, de propria multumire de... gospodina!

Dar sa nu mai zabovim, si sa urmam pasii pentru realizarea acestei tarte !




Ingrediente:

* 6 oua
* 250 grame de zahar ( cam o cana)
* 250 grame de faina ( cam o cana)
* o fiola de aroma de migdale
* o fiola de aroma de vanilie ( sau chiar un baton de vanilie)
* 2 portocale ( feliate)
* 1/3 de lingurita de sare
* 2 lingurite de coaja rasa de portocala


Mod de Preparare:


Pentru inceput, trebuie separate albusurile de galbenusurile oualelor, albusurile urmand a fi puse intr-un bol mai incapator, impreuna cu sarea.

Galbenusurile se pot odihni separat intr-un alt bol mai mic, dar nu prea mult pentru ca urmeaza sa fie folosite si ele mai tarziu in aceasta reteta.

Albusurile, se bat cu un tel (sau cu mixerul) pana se fac o spuma intarita ( ca la bezele).
Dupa ce au devenit spuma, se adauga zaharul treptat in timpul mestecarii, impreuna cu esenta de migdale si cea de vanilie (daca aveti un baton de vanilie, scoateti cu un cutit semintele de pe baton, si adaugati-le in compozitie). Apoi se adauga si coaja de portocala rasa.

Zaharul trebuie amestecat in albusuri pana cand se topeste si nu se mai simt granulele in timpul amestecrii.

Dupa integrarea zaharului si a esentei in compozitie, este momentul sa adaugati treptat faina in compozitie. Aceasta trebuie amestecata cat sa nu se faca cocoloase , si sa se integreze faina in compozitie.

La final, se adauga galbenusurile si se amesteca pana la integrarea acestora in compozitie. Acum compozitia ar trebui sa arate aerata, sa aiba o culoare galbuie si delicioasa.




Dupa prepararea aluatului, este timpul "asamblarii" Tartei, si apoi a coacerii sale:


Separat, intr-o tava de copt ( unsa cu unt si tapetata cu faina, sau pregatita cu hartie de copt pe fund) se aseaza feliile de portocale. Peste ele, se presara putin zahar tos, si se dau la cuptor pentru 5 minute.

Astfel se va forma pe fundul tavii un strat de portocale caramelizate. Dupa cele 5 minute, scoateti tava din cuptor, si adaugati uniform compozitia aromata.

Se da totul la cuptor, si se lasa timp de 25 de minute la 180 de grade (ca un mic secret, nu deschideti cuptorul in tot acest timp)
Daca dupa cele 25 de minute, compozitia nu este coapta in totalitate, o mai puteti lasa maxim 10 minute.

Cand este gata, poate fi scoasa pe o farfurie, tapetata cu putin zahar pudra (la alegere) si servita alaturi de o cana de lapte cald sau ceai, impreuna cu persoanele dragi dumneavoastra.

Pofta Buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu