miercuri, 26 februarie 2014

Frittata mentolata cu brocoli si somon !


frittata-mentolata-cu-brocoli-si-somon 
 
O frittata este o omleta consistenta a carei origine este disputata de italieni si spanioli deopotriva.

O frittata gatita corect este nemaipomenit de gustoasa si are o multime de variatiuni, in functie de sezon si de preferintele personale.

Spre deosebire de omleta, unde toate ingredientele se amesteca de la inceput in acelasi bol, frittata se gateste "in straturi" si se intoarce ca o clatita pentru a se gati pe ambele parti.



De asemenea, exista doua moduri de preparare diferite: unii o gatesc exclusiv pe aragaz, altii o pornesc pe aragaz si o continua in cuptor.

Copiilor este recomandat sa le oferim o alimentatie sanatoasa bogata in vitamine pe care trebuie sa le ia din fructe si legume.

 


Va prezentam o reteta pe baza de legume la cuptor, impreuna cu carne de peste, mai exact, somon (carne bogata in minerale si vitamine esentiale organismului nostru) !!

Legumele gătite la cuptor își păstrează vitaminele și mineralele din ele, dar și aroma.

Este o reteta simpla, iar aromele pot fi schimbate, dupa gustul dumneavoastra, insa tehnica de preparare este totdeauna aceiasi !

Ingrediente:


  • 500 grame cartofi
  • 1 capatana mai mica de brocoli ( taiata)
  • 1 pachet de file de somon ( afumat sau nu, dupa cum doriti)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 3-4 frunzulite de menta proaspata, taiata marunt
  • 8 oua (preferabil de gaina)
  • sare
  • piper

Preparare:


Intr-o oala, fierbeti cartofii (curatati si taiati cubulete) timp de 12 minute cu putina sare, iar la final adaugati bucatile de brocoli, si mai lasati oala pe foc inca 4, minute pana legumele s-au inmuiat.

Pregatiti o tigaie de prajit (aveti grija sa nu aiba manerul din plastic, pentru ca urmeaza sa transferam totul la cuptor mai tarziu, si nu vrem sa avem parte de accidente neplacute).

In tigaie vom pune uleiul de masline, unde initial vom adauga legumele inmuiate, si le vom cali putin.

Intr-un bol, se sparg cele 8 oua impreuna cu putina sare si piper, dupa care se bat foarte bine ca pentru omleta. In ele mai incorporam si frunzulitele de menta taiate foarte fin.

 

Compozitia oualelor se toarna apoi peste legumele calite din tigaie, iar de-asupra asezam feliile de somon.

 

Se lasa la prajit toata aceasta nebunie culinara timp de 6 minute, far a amesteca, pana cand vedeti ca oul se prinde de margini, dupa care se transfera in cuptorul incins, la 180 de grade, timp de 10-15 minute (pana cand vedeti ca totul se leaga si capata o culoare crocant-maronie).

 

Se serveste langa o salata racoritoare de vara, sau mai simplu, langa un pahar de suc natural.

Pofta Buna !



marți, 18 februarie 2014

Sanatate fara limite: Ceapa !

sanatate-fara-limite-ceapa 
 
 
Oamenii cunosc beneficiile acestei legume de mii de ani, insa abea recent, oamenii de stiinta au inceput sa faca cercetari in domeniul sanatatii despre minunatele sale proprietati pozitive.

Numeroase studii au demonstrat faptul ca ceapa poseda intr-adevar o multime de compusi acivi, benefici pentru diferite afectiuni ale omenirii.

Beneficii :


Ceapa este o sursa foarte bogata de vitaminele C, B6, biotina, crom, calciu si fibre dietetice. In plus, acest aliment contine cantitati mari de acid folic și vitaminele B1 și K.

La fel ca si usturoiul, ceapa contine enzime !

Enzime ce sunt emanate atunci cand aceasta leguma este taiata sau zdrobita, si astfel se produce lacrimarea ochilor.

Aceasta leguma contine si o cantitate foarte mare de sulf, lucru benefic pentru ficat. Sulful din alimente se amesteca cel mai bine cu proteinele, si impreuna stimuland circulatia aminoacizilor catre creier și sistemul nervos.


Detoxifierea organismului cu ceapa


Dupa cum spuneam mai sus, ceapa are un continut ridicat de aminoacizi, acesti aminoacizi sunt in special compusi din metionina și cistina, benefici in detoxifierea organismului.

Mai exact, acesti compusi sunt capabili sa identifice particulele de mercur si plumb din organism, si sa ii elimine definitiv.


Vitamina C din ceapa, este capabila de asemenea sa identifice particulele de plumb, arsenic si acdmiu din corp, si sa le elimine.



8 beneficii (nestiute pana acum ) ale cepei asupra organismului


1. Fitovitaminele din ceapa sunt benefice pentru imunitatea corpului

2.Ceapa are un continut mic de crom, compus chimic ce ajuta la reglarea zaharinei din sange.

3.De secole, Ceapa a fost utilizata pentru a reduce inflamatiile si pentru a vindeca diferite infectii.

4.Ceapa cruda incurajeaza organismul sa produca colesterolul bun (HDL), mentinand inima sanatoasa.

5.Un compus puternic din ceapa, numit quercetina, este bine cunoscut ca fiind un soldat loial in lupta impotriva cancerului.

6. Ati fost intepat de o albina? Nimic mai simplu, turnati putin suc de ceapa in jurul intepaturii, astfel umflatura se va reduce, si va disparea senzatia de arsura lasata de acul albinei.

7.Ceapa curata radicalii liberi din organism, astfel reducand riscul aparitiei ulcerului gastric.

8. Ceapa verde are un continut ridicat de vitamina A.

 

Ceapa este de asemenea un antibacterian foarte puternic, protejand corpul de multi agenti patogeni precum E Coli sau Salmonela.


Dupa cum ati observat, nu este nevoie de consumarea Cepei in cantitati mari pentru a putea beneficia de actiunile sale pozitive, ci doar includerea ei in mancarurile zilnice este de ajuns !

joi, 13 februarie 2014

Frumuete si Stil Feminin 2014: Tipuri de Makeup


 
O fața care arata bine, poate face cu adevarat minuni pentru increderea si personalitatea ta !


Vrei sa iti improspatezi stilul in acest an? Acest articol este tot ce ai nevoie !

Daca in anii trecuti culorea rosu intens a fost la moda in ceea ce priveste machiajul si rujul, anul acesta vrea sa domoleasca intensitatea anilor trecuti, iar 2014 inseamna culori usoare, spre natural.



In ceea ce priveste culoarea parului, culoarea castaniu este din nou la moda. Ciocolatiul si castaniul sunt de asemenea si ele din nou in trend, oferind un farmec aparte.

Trendul anului 2014, este Hollywood-ul anilor 60-70 : Clasic, natural, chic !


Iata 4 sfaturi utile pentru 2014:


1.Culoarea buzelor: Rosu pal, sau un luciu de buze cu nuante spre portocaliu


Cei mai multi designeri prefera ca anul acesta modelele lor sa poarte portocaliu sau o nuanta de rosu-capsuna fada atunci cand pasesc pe podium. Ambele sunt nuante care se potrivesc atat stilului de zi cu zi, cat si pentru o iesire in oras, seara, sau o cina romantica!

 

2. Parul:  impletit !


Ai parul lung si nu mai stii cum sa il aranjezi? Simplu: impleteste-l ! Nu trebuie sa fii vre-un specialist in Hair Style, ci doar sa il impletesti. Anul acesta ai liber pentru toate modurile in care vrei sa iti impletesti parul. Vei arata superb si va fi si la moda!


3. Ochii de pisica !


Linia de tus alungita se poarta si anul acesta, si se pare ca acesta va fi un trend pe o perioada indelungata, pentru ca nimic nu face o femeie mai frumoasa decat o privire misterioasa!


4. O piele stralucitoare !


Uita de autobronzantele scumpe sau de sedintele plictisitoare la solar.

Anul acesta incearca sa fii cat mai natural posibil ! Se poarta pielea naturala, intretinuta doar cu lotiuni si parfumuri fine, si nimic mai mult !

 

Machiajul de noapte 2014


Daca vrei sa te faci remarcata la o petrecere, poti incerca o serie de machiaje pe ton nud-stralucitor.
Ele iti vor asigura reusita!
 

Fie ca ai planuri sa mergi la munte, la mare, la nunti, botezuri, sau chiar simple intalniri, nu uita ca in 2014 sa ramai naturala.

Naturaletea si stilul personal te fac remarcata fata de cei din jurul tau, iar cu ajutorul lor vei avea multe de castigat !


 

luni, 10 februarie 2014

Prajiturici sublime : Macarons !

macarons 
 
 
Un Macaron este o prajiturica cu baza de bezea, ce nu contine gluten, si este fabricata doar din produse naturale.

Deși Macaron este în principal un produs de cofetărie francez, au existat multe dezbateri cu privire la originile sale.

Larousse Gastronomique spune ca macaron ar fi fost creat în 791 într-o mănăstire lângă Cormery.
Unii au urmarit insa debutul francez, mai exact Caterina de Medici care a adus acest desert cu ea în 1533 la căsătoria Henric al II-lea al Franței.

Cert este ca acest desert a fost creat cu sute de ani in urma, originile sale fiind in Europa, fiind pastrat si cunoscut ca un deliciu fin, si reusind sa reziste in gastronomia nternationala, pana in zilele noastre.

"Numele Macaron'' este derivat din cuvântul italian Maccherone sau Maccarone.


Macarons in lume !


Macaron este cunoscut sub numele de prajiturica cea mai dorita din Franța, mai ales în Paris.
Macaron este o prajiturica la modă , si preferata atat de adulti cat si de copii.
Mulți folosesc acest desert ca si cadou pentru diferite ocazii.

Aroma Macarons, este raspandita peste tot in lume (spre exemplu, pe data de 20 Martie, este sarbatorita ziua internationala "Macarons") acest produs devenind mai popular pe zi ce trece.

Reteta Macarons


Iata cum puteti avea parte si dumneavoastra de acest desert special, chiar la dumneavoastra acasa !

Ingrediente:

- 225g zahar pudra
- 20g cacao
- 125g pudra migdale sau alune de padure
- 100g albus (cca 3 oua)
- 25g zahar tos
 
 
Crema :
 
- 100g ciocolata amaruie
- 140ml frisca lichida
- 20g unt
 
Daca nu agasiti pudra de migdale, le puteti macina chiar voi, in casa (daca aveti o masina de macinat cafeaua, cu atat mai bine)
 
 
Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt.
 
Se pun zaharul pudra, cacaoa si pudra de migdale in robotul de bucatarie ( pentru macinare si amestecare) si se macina pana rezulta o pudra fina.
 
 
Se bat albusurile pana se intaresc, apoi se adauga zaharul tos si se mai amesteca pana acesta se topeste. Se pun peste ingredientele uscate (cele macinate in robotul de bucatarie) si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.

Puneti crema rezultata intr-un poche,dupa care se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 cm sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.


Se loveste un pic tava de masa ca sa iasa aerul si se lasa cel putin 15 minute sa se usuce.

Acest timp este foarte important fiindca ajuta macaronii sa capete o crusta la copt si sa nu se crape.

Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor.

Se lasa la racit pe hartie.


Crema:


Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul.
Se lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.

Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.

Pofta Buna !


luni, 3 februarie 2014

Avocado - Minunea Exotica!

avocado 
 
Stiati ca avocado a fost numit cel mai perfect aliment din lume, din cauza numarului mare de beneficii aduse organismului uman?

Acesta a primit aceasta distinctie deoarece mulți nutriționiști susțin că conține nu doar tot ceea ce o persoană are nevoie pentru a supraviețui - dar a fost de asemenea descoperit faptul ca, avocado contribui la prevenirea și controlul unor boli grave precum Alzheimer, cancerul, boli de inima, diabet si alte afectiuni ale sanatatii.


Avocado, care mai este numit si "Para Crocodilului", este un fruct cu un continut ridicat de fibre si sodiualiment care oferă aproape 20 de substanțe nutritive esențiale corpului, fiind bogat în mononesaturati sănătosi și grăsimi polinesaturate (cum ar fi acizii grasi omega-3)​​, vitaminele precum A, C, D, E, K și vitamine B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, biotina, vitamina B6, vitamina B-12 si acid folic) - precum și de potasiu.


Alimente bogate in mod natural in acizi grasi omega-3 , cum este si avocado, sunt recunoscute ca fiind secretul pentru o inima sanatoasa, un creier de geniu și ochi de vultur.



10 beneficii ale consumului de Avocado !


1.Mentine inima sanatoasa !


Avocado contine vitamina B6 si acid folic, care ajuta la reglarea nivelului de homocisteina.
Nivel ridicat de homocisteina este asociat cu un risc crescut de boli de inima. Avocado contine, de asemenea, vitamina E, glutation, si grasimi mononesaturate, care ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase.

2.Nivelul scazut al colesterolului in sange !


Avocado este bogat într-un compus numit beta-sitosterol, care a fost dovedit a fi eficace în scăderea nivelului de colesterol din sânge.

 

3. Controlul tensiunii arteriale !


Fructele de avocado sunt, de asemenea, o mare sursă de potasiu, care ajută la controlul nivelului tensiunii arteriale.

4.Proprietati anti-inflamatoare !


Compusii fitonutrienti găsiti în avocado, cum ar fi polifenolul și flavonoidul, au dovedit a avea proprietăți anti-inflamatorii, reducând astfel riscul de afecțiuni inflamatorii și degenerative.

5.Mentine sanatatea ochilor !


Avocado este o excelenta sursa de luteina carotenoida, care este cunoscuta pentru a ajuta la protejarea vederii impotriva factorilor legati de varsta, degenerescenta maculara si cataracta.

 

6.Previne malformatiile congenitale !


Avocado este un fruct bogat in acid folic, o vitamina B. O cana de avocado ofera aproximativ 23% din valoarea zilnica recomandata de acid folic.

Cantitatea mare de acid folic din avocado este esențială în prevenirea malformatii congenitale, cum ar fi defect de tub neural și defectele congenitale ale formarii coloanei vertebrale.

 


7.Reduce riscul aparitiei accidentelor vasculare si cerebrale !


Nivelul ridicat de acid folic din avocado protejeaza impotriva accidentelor vasculare si celor cerebrale.
Un studiu a arătat că persoanele care au tinut o dieta  bogata in alimente ce contin acid folic, au avut parte de un risc mai mic de accident vasculare si cerebrale, decat cei care nu au tinut o astfel de dieta.


8.Protector impotriva tuturor tipurilor de Cancer !


Multe studii au arătat că avocado poate inhiba dezvoltarea cancerului de prostată.
Acidul oleic din avocado este, de asemenea, eficient în prevenirea cancerului de sân.

9.Proprietati anti-imbatranire !


Fiind bogat in antioxidanti, avocado este benefic în prevenirea simptomelor de imbatranire.
Glutathoina din avocado mai stimulează sistemul imunitar, incetineste procesul de imbatranire, și încurajează un sistem nervos sănătos.

 


10. Ingrijirea pielii !


Uleiul de avocado este adăugat în multe produse cosmetice datorită capacității sale de a hrani pielea si de a face-o stralucitoare.

De asemenea, ajuta in tratarea psoriazisului, o boala de piele care provoaca roseata pielii și iritații.

 

Avocado si scaparea de kilogramele in plus


Multi oameni ar fi suprinsi de faptul ca un fruct bogat in uleiuri si calorii, ar fi de fapt benefic pentru mentinerea unei siluete de invidiat, si pentru pierderea in greutate.

Cu toate acestea, cercetările au arătat că acizii grași mononesaturați sunt sunt de fapt benefici, si canalizeazaintreaga energie pentru o ardere a grasimii intr-un mod mai lent, decat pentru stocarea sa.

 

Acest proces de ardere lenta a grasimii, si care ofera senzatia de saturatie si satietate, este benefic organismului, deoarece il incurajeaza sa scape de kilogramele nedorite.


Există multe substanțe nutritive mult mai benefice în avocado, dar sper că aceste  beneficii prezentate sunt mai mult decât un motiv suficient ca sa va uitati mai atent la unul dintre cele mai sanatoase alimente - Avocado- data viitoare cand sunteti la cumpărături.