Fructele de mare alaturi de peste ar trebui sa intregeasca aceasta lista, care sa echilibreze aportul nutritiv.
Acizii de tip omega-3 fac parte din structura celulelor nervoase si joaca un rol esential in dezvoltarea creierului si buna functionarea a acestuia.
- Cresc imunitatea organismului
- Persoanele care consuma des fructe de mare au o imunitate mai crescuta, deoarece contin din belsug zinc, seleniu si vitamina B12. Aceste substante sunt direct implicate in procesele imune de raspuns ale organismului la factorii nocivi: radicalii liberi, bacterii, virusuri.
- Au un rol important in mentinerea greutatii.
- Fructele de mare sunt sarace in calorii, in jur de 100-150cal/100g. Reprezinta o sursa buna de proteine cu un procent scazut de grasimi saturate (5%).
Nerespectarea unor reguli de depozitare le afecteaza calitatile nutritionale.
Verifica intotdeauna termenul de garantie, aspectul, mirosul si locul de depozitare.
Salata cu Fructe de Mare si Usturoi
Ingrediente
- 1kg de creveti,
- 1kg de carne de scoici,
- 1kg de calamari inele,
- 500g de surimi,
- 1kg de lime,
- o capatana de usturoi,
- 3 ardei grasi,
- 3-4 rosii,
- 3 bete de telina,
- 2 cepe,
- patrunjel proaspat,
- coriandru proaspat,
- sare,
- piper,
- ulei de masline
Mod de preparare
Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate, sare, piper si putin ulei de masline.
Dupa 3-4 ore se adauga legumele taiate cuburi si verdeata. Se amesteca bine, se scurge marinata si se inlatura usturoiul.
Simplu si delicios !
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu